måndag 29 juni 2020

UPDATE WITH THE KIDS

När jag läste gamla inlägg från 2019 så fanns det en slags sammanfattning av mina kids. 
Det var kul att läsa nu så jag vågar mig på ytterligare en sammanfattning 🙂

VICKE 15 ÅR

Numera stolt moppekörkortsinnehavare och mopedägare. Singel. Solbränd och snaggat hår 🙈. Fortfarande galet vältränad och hyfsat skadefri just nu *peppar peppar ta i trä*.
Klädintresserad och är rätt cool tycker jag.
Var en av de första med fiskehatten för ett par år sedan. Nu var det ett tag sedan men han har ju kört med en sån midjeväska tvärs över bröstkorgen. 
Spelar ganska mkt online på sitt ps4 med kompisar. Ärligt? Man ser honom knappt längre känns det som. Han sover till typ 11 om man väcker honom.. sen är han ofta iväg med kompisar eller så sitter han och dricker cola zero och gamar på sitt rum.
Men han är ändå min gullegris och jag får alltid sno godnattkramar av honom.

ELLA 4,5 ÅR

Ella har det senaste året dragit iväg på längden och numera är stl 110 pefa men påväg att bli för litet. Att hon växt betyder också att hon "smalnat" av och BVC har släppt extra uppföljning på henne pga "övervikt" som hon tidigare hade enligt deras tabell. Hon lärde ju sig att cykla utan stödhjul förra sommaren och hon älskar verkligen att cykla. Hon vill gärna cykla typ hela tiden och älskar banan på Billingen. Hon leker mkt med dockorna. Men på ett annat vis än tidigare.
Nu ska hon sminka dockorna (med bläck och tush). Hon sitter med tops och låtsas att det är olika sminkpenslar. En favoritsysselsättning är att ordna med sin garderob i rummet. Dvs hänga upp alla möjliga kläder på galgar på typ dörrhandtaget (har beställt en klädställning från Jollyroom).
Hon leker fortfarande mkt rolllekar men upplever att hon slutat att säga det hon leker högt. Sen är det mkt att natta alla dockor och gosedjur med kudde och täcke. Det kan vara typ en sko som ett gosedjur får sova i så att hon är kreativ.
Ella lever och längtar för lördagsgodis.
Då lördag är enda dagen hon får godis.
Sist fick hon en godispåse med lösgodis från kvantum för 7 spänn å hon är svinnöjd 😆
I övrigt är hon inte speciellt stor i maten och är lite kräsen. Lite harig på att testa något nytt.
Dock säger förskolan att hon äter hur mkt som helst där. Gärna flera portioner. Så det kanske därför hon äter så lite hemma?! 🤷‍♀️
Kör numera 1 påse forlax per dag. Vi har precis minskat från 2 påsar. Men magen verkar fungera trots nedtrappning 🤞
Nattas med en bok/del av bok> vattenflaska >  speldosa.

FELIX 2 ÅR 

Bilar, lastbil, traktor, buss, helikopter, ambulans, brandbil, polisbil, pappas bil, mammas bil, Olofs bil, däck, cykel, bobbycar..
Ovanstående saker betyder en hel del för Felix.
Han ÄLSKAR fordon av alla slag.
Det bästa buset han vet är att smita in till förarstolen i bilen och leka att han kör bil.
Kör runt med sin Bobbycar med släp runt runt i huset med olika saker lastade på släpet 😆
Felix äter himla bra och vågar testa det mesta. Sist satt han och slevade guaclemole till maten.
Väldigt väluppfostrad (från föris)
Tack fö ateeen pch så ställer han bort sin tallrik och glas 9 av 10 gånger. Han har slutat med napp och får den bara när han ska sova. Gick förvånansvärt lätt måste jag säga.
Nattas genom bok> vattenflaska "töttti- ålla napp å aninen".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar