lördag 26 november 2016

NÅGON FORM AV BARNKÖKSLÖSNING

Härliga black friday började för oss kl 8.10, då var det dax att gå upp tyckte Ella. Som btw kissade på mitt ben inatt pga jag satte på den nya blöjan lite på sniskan.

Trots att jag grejade för fullt med att komma iväg tidigt till Ica för att handla satt vi i bilen först strax innan 11.00.
Livet som småbarnsmamma i ett nötskal?

Inget blev som vi tänkt oss idag, utan vi började med att handla leksaksbilen till Ella. Sen råkade jag ta fel avfart från Stallsiken och hamnade i en lång och långsam bilkö upp till rondellen till Töreboda innan jag kunde vända tillbaka och köra mot min kompis Linus, vars ena dotter var hemma med vattkoppor. Så dit åkte vi för att leka en stund...

Jag hoppas givetvis att det gav effekt, jag är en sån där skeptisk människa som inte har någon tro på att ett barn kommer undan denna sjukdom. Så frågan är bara NÄR den kommer i livet. Har man riktig otur så kommer den aldrig och att man istället drabbad som vuxen istället, fast dubbelt så hårt. Eftersom man redan nu kan räkna ut vem det är som kommer få vabba i framtiden så är det helt okej att ta denna del redan nu. Ella är ändå 1 år och vi har möjlighet att kunna ge 100% uppmärksamhet och lugn kring det hela.
Jaja vi får väl se hur det blir. Läste att det kan ta allt mellan 10-14 dagar i inkubationstid. Men att det finns en smittorisk redan ett par dagar innan första blåsan kommer. Det ger oss minst 1 vecka att röra oss fritt utan att oroa oss över att föra vattkopporna vidare ofrivilligt. När det har gått 1 vecka får vi väl bunkra upp med alla nödvändigheter hemma :)

Nä vem försöker jag lura? Då är jag tillbaka på jobbet och Pontus är föräldrarledig ;-)

Efter Linus behövde jag verkligen handla mat.... Ella var knappt i vaket tillstånd och jag började ana black friday hysteri när jag närmade mig vårt köpcentrum.

Med en överfylld vagn började utmaningen att ta sig ut från garaget och hem till huset. Folk blir verkligen konstiga med sin bilkörning så fort det är något sånt här... som rea OCH löning.
När jag skulle köra ut på garaget så fick jag backa tillbaka för att en mötande skulle komma fram DIREKT och genade på mitt körfält. När jag sedan kom framåt igen var utgången blockerad av en bil på tvären som stod stilla i avvaktan på???
Jag vet inte.. allt blev bara stopp, den som skulle in kunde inte köra in i garaget, jag som skulle ut kom inte ut... för att bilen stod och väntade på bättre tider. Kanske att en ledig lucka skulle uppenbara sig? Haha... kanske lät väldigt rörigt.
Ville bara förklara trafiksituationen när folk blir köpkåta :P

Ella slocknade på 3 sekunder när vi kom hem och sov i 3 timmar!!! Jag utförde följande: duschade på 3 min (visste ju inte att hon stensomnade och skulle sova i 3 timmar). Packade upp jultidningar, slog in julklappar, städade, diskade, plockade in grejer, flyttade saker m.m

På 3:e timman hade jag inte suttit ned en sekund. Så när hon väl vaknade och det skulle ätas och sen åka till Grästorp var jag helt slut. Men fram kom vi!
Så nu har vi lämnat tillbaka lånebilen och haft fredagsmys hos Pontus föräldrar med pizza. Ella tycker tydligen om pommes. Hon tiggde säkert en fjärdedel av min hög.. och ja, det är inte så hälsosamt att bjuda sin 1 åring på pommes. Medveten om detta, men det kunde vart betydligt värre :P
Så tänker att hon överlever detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar