torsdag 29 december 2016

Julen 2016

JULAFTON

Vi är inne på dag 2 av 3 i vårt julfirande.
Igår hade vi minijul med uppesittarkväll hemma hos oss med mamma, pappa och syster med familj. Vi åt Pontus skitgoda hemmagjorda tomtegröt m. julskinkesmörgåsen.

Vi fick även låna Vicke från hans pappa fram tills bingolotto började så han fick sina paket av oss under julklappsöppningen. 

Jag fick 2 nagellack i färger som jag önskat mig av Vicke samt pengar av mamma och pappa. 
Barnen fick väldigt mkt fint. Ella fick ett bilgarage, gosedjur  (Ella ÄLSKAR gosedjur), luckbok m. Ljud, leksaksbilar och pengar. 

Vicke fick en dag på Sveriges största trampolinland som tydligen ligger i Göteborg (svårslaget), pengar, handduk (?). Sen fick han sina klappar från oss: ny garderob med "finkläder", då han slutat med mjukisbyxan i skolan vill han nu ha "snyggkläder". Han fick även Guinness rekordbok, Harry Potters senaste bok, vattentät mobilpåse, en pokemonbok som han redan hade läst... och sen fick han ju sin förtidiga julklapp som var ett låsbart tvbänksskåp.

Idag fortsatte vi med julfirande nr 2 på självaste julafton. Vi for till Grästorp och började med julbord till lunch. Sen kom världens grymmaste jultomte och knackade på. Han talade en märklig skånsk dialekt och hade likadana röda strumpor som Pontus...

Årets tomte var grym!!
Att min sambo har såna fina talanger såsom att gestalta självaste jultomten :P
Dock tog klanens minsta tag i tomtens skägg och drog ut från ansiktet så att 9 åringen och 6 åringen satt och gapade. Iförsig var det mest 6 åringen som det blev jobbigt för.
Ella var allmänt rädd för tomten. 
Vid försök till fotografering i tomtens knä så bröt hon ihop. #assholeparent


Ella fick massa fina paket från släkten.
Även hon har en helt ny garderob att ta med hem. Men sen fick hon även en dockvagn, brödrostset i trä (mkt fint) och såna ljusbollar från jabbadabbado.

Ella har levt som en liten prinsessa hela dagen med massa uppmärksamhet och människor som älskar henne. Hon har alltid haft ett gott öga till hennes fasters sambo Aron. Idag blev det väldigt tydligt då hon hela tiden skulle upp i hans famn och mysa haha. Men hon är väldigt mysig mot övriga med, speciellt hennes farmor och Dagny som hon gärna klättrar upp i famnen hos.

Vi sover över i Grästorp för imorgon är det julfirande nr 3. Då förutom Pontus familj, även hans faster och farbror med familjer samlas för att fira. Vi ska börja dagen i ishallen för skridskoåkning och sen äta en laxmiddag med en efterkommande julklappsöppningen.



Idag var ju alltså inte Vicke med, det är den stora sorgen med varannan vecka. 
Men imorgon lämnar jag Grästorp kl 7 för att hämta hit honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar