torsdag 30 augusti 2018

BÅTPANNKAKA

Ella var galet nöjd igår när hon fick den sista pannkakan som enligt henne själv såg ut som en båt. Ni vet, den sista smeten? Den som man antingen slänger för att det bara ser ut som bottenskrap eller så steker man den och då blir det någon sån här skapelse. Egentligen borde man kunna ta en pepparkaksform och steka en pannkaka i? Förutsatt att pannan är helt jämn. Det ska jag prova nästa gång jag steker pannkakor.

På tal om mat, jag är så jäkla trött på mat. Det har jag vart länge. Inte så att jag inte äter. För det gör jag. Men jag är trött på att äta mat. Jag är aldrig sugen på något (om det inte är asiatisk mat). Jag skulle kunna äta min nudelrätt 24/7. Men nu har familjen börjat protestera. Så får väl ligga lite lågt med den rätten. Men skulle helt klart kunna leva enbart på mackor eller någon form av asiatisk rätt. Love it. Jag försökte peppa Pontus häromveckan med att det är väl ändå tur att jag nöjer mig med att vilja äta maten hela tiden och inte vill FLYTTA dit. Är det generna som går igenom? Hehe... Vicke blev lite putt då han förstod att vi hade ätit thai utan honom i fredags. Då sa han allt till mig att sånt får inte vi göra utan honom. Så han älskar thaimat också. Stackars Pontus blir så lätt utmanövrad i denna familj.

Sidospår, men nu åter tillbaka till min försvunna matglädje. Det är höst och vanligtvis är jag glad då man har längtat efter potatismos och goda höstiga grytor med vinbärsgele. Kokta morötter med kalops. Men inte detta år. Trökigt tycker jag. Samt jävligt svårt när det är jag som har huvudansvaret just nu att komma på vad vi ska äta om kvällarna. Det krockar lite. Brukar söka på hashtag foodporn för inspo. Men där är det ju oftast väldigt mer avancerad mat än vad jag vill laga en tisdagskväll. Suck. Vi får väl börja med matkassarna igen. Men jag tycker de känns så tråkiga just nu. I slutet lagade vi nästan aldrig efter recept utan hitta på eget med varorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar