onsdag 6 juni 2018

ONSDAG MORGON

Igår eftermiddag/kväll så vände äntligen siffrorna på vågen för Felix. Han är inte riktigt tillbaka på sin maxvikt, men förhoppningsvis så dröjer det inte allt för länge till. Natten har vart lugn, Felix har sovit sig igenom den. Felix har börjat producera galla igen vilket resulterade i att han kräktes tre gånger denna morgon då personalen inte riktigt hann med att tömma magsäcken i tid. Stackarn men så fort detta upptäcktes så började dem tömma magsäcken varje timma. Då blev det bättre. Hela morgonen har vart en enda lång väntan. Jag satt som på nålar och väntade otåligt på läkaren. Tyvärr är det röd dag och de har gått mer i bemanning. En läkare hade därför ansvar för Neo, förlossningen, BB och barnavdelningen. De förvånade att det ev inte skulle rondas fören på eftermiddagen. Men turen var på vår sida idag och läkaren gjorde entré kl 10.00.
Gårdagskvällens provresultat hade kommit och visat att Felix numera fått klartecken för operation. Dock var han inte riktigt helt återställd men ändå tillräckligt bra värden. Vilket LÄTTNAD!!!!!

Nästa utmaning blev då att få en plats till op denna kväll. Läkaren skulle ringa Sahlgrenska efter lunch. När han skulle äta lunch visste han inte... När han hann var svaret. Jag messade lite med min svägerska som är specialistsjuksköterska och hon fick förklara lite mer kring galla och värden. Helt plötsligt fick jag alla pusselbitar och jag förstod lite bättre.
Pontus kom och avlöste mig framåt lunch så jag skulle få några timmars permission från sjukhuset. Jag längtade hem, till det normala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar