måndag 10 september 2018

FELIX DOPDAG

Denna helg firade vi Felix dopdag.
Själva ceremonin hölls i S:t Helenakyrkan och det blev precis så vi önskade. Ett mindre dop med de absolut närmaste inom familjen. Mycket sång och musik. Systrarna Rehn kom och bistod med helt underbart pianospel och sång. De är så otroligt musikaliska och jag är så tacksam över att de ville ställa upp.

Vi hade i vanlig ordning ett gästspel från Grästorp som präst. Pontus morbror Christer döpte Felix och han är inte riktigt som andra präster (?). Eller så känner han oss för väl (?). Men jag tycker inte han mosar på med för mycket prat om Gud. En del präster kan ju predika obehagliga (enligt mig) haranger. Men morbror C fokuserade på den berättelsen om barnen som blev ivägkörda men som Jesus sa, stopp. Alla barn är välkomna hit. Det kändes lagom.

Efter ceremonin bjöd vi in till kalas till vårt hus. Smörgåstårta i allt för stort överflöd dukades fram. EN tårta gick åt totalt... vi hade TVÅ! Men jag skickade med faddrarna hur mkt smörgåstårta som helst hem. Skönt att bli av med det.

Felix fick jättefina doppresenter: en haglöfs handväska, utflyktslåda + flaska, snuttefiltar, kaninblomma, träd planterat i hans namn, barnservis i bambu (plastfritt), snickarset, pengar, muminbestick, knapptavla (får visa bild senare).

Hela vår familj är verkligen så tacksamma för denna dag. Det var precis såhär vi önskade att fira vår Felix.

Det bästa av allt var att Felix fick sina faddrar på pränt. Nu är faster Lisa och hennes Aron ansvariga för Felix religiösa uppfostran mohaha 😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar