tisdag 30 oktober 2018

ÄJJA 3 ÅR

Så kom äntligen dagen Ella längtat efter..
Hennes födelsedag! Från maj månad då hennes storebror och pappa fyllde år har hon börjat prata om sin födelsedag. Redan då började hon fila på en önskelista. VÄRLDENS bästa grej. Ella får syn på något i affären som hon vill ha. Jag har enkelt kunnat bemöta det genom att säga (hurtigt och glatt givetvis): jaaa... Då kan du önska dig det i födelsedagspresent. Jag tar ett kort på den så skriver vi upp den direkt. Alla parter har nöjt sig med det.

Födelsedagsfirande nr 1:
I lördags gick Ellas födelsedagsmaskerad av stapeln. Hon bjöd in närmaste släkt på fest med Halloweentema. Övriga i familjen fick slita hårt för att rodda detta galej i hamn. Bokstavligen. För kvällen innan, när Ella sussade sött i sin säng stod jag, Pontus och Vicke nere i köket och slet hårt. Vicke mortlade kattsand av cornflakes, för att fylla en mindre plåt krävdes X antal omgångar med morteln. Pontus stod och karvade i pumporna och jag gjorde godispåsar av cellofan till alla barnen som beräknades knacka på vår dörr. SAMT se till att alla hade det trevligt haha..

Det blev sent, men vi hade samtidigt väldigt kul. Älskar att hänga med mina fina killar.

På självaste lördagen så körde vi nonstop från att vi vaknat till liv fram tills att gästerna anlände. Ella blev uppvaktad med pompa och ståt. Hennes gäster kom i fina utklädnader och de som hade vägrat klä ut sig fick välja något från skamlådan.
Dvs en låda som jag lagt i ett antal saker som man kunde sätta på sig för kvällen.
Massor av fina presenter fick hon med.
Hennes första skridskor med fina glittriga skydd, barbiebil + docka, skällande hund som kunde gå, pengar, pyssel och lite fina teckningar som kusinerna hade gjort.
Som vanligt hade vi gjort det enkelt för oss. 40 portioner pastasallad hade jag lyckats blanda till. Vi var 11 stycken vuxna. Barnen hade sin egna variant på pastasallad. Fatta att jag hade kokat pasta den dagen?!. Jösses.

Till fika hade Ella valt glasståg med godisvagnar. Så det fick hon allt.
Jag hade velat visa mer bilder från kalaset, men jag hade hunnit lägga över alla bilder till datorn. Något Internet har vi inte haft på ett tag här hemma så kan inte blogga från datorn.
Ja, jag vet att man kan dela surf från mobilen. Men lyckades inte få till det och Pontus sover sen ett tag tillbaka. Stackarn pallar inte att torka snoriga näsor på natten. Jag själv har lyckats att sova mig igenom ledsna barn. Det händer ALDRIG annars. Småttingarna är förkylda, men pigga. Men det verkar som att halsarna ömmar på natten. Felix har ju vart förkyld i flera månader. Jag skojar inte.. han blir aldrig helt frisk stackarn. Men vi hade läkarkontroll på BVC förra veckan och lungorna lät ändå bra. Jaja. Sidospår.
Sammanfattningsvis så har Ella och Felix vaknat i omgångar de två senaste nätterna och vart hesa och haft ont. Jag har inte vaknat, men det har Pontus gjort. Jag minns ingenting dagen efter.
Inatt hade Pontus hittat mig i Ellas säng. Själv hade jag ett svagt minne av att jag gått och lagt mig i Vickes säng (han är hos sin pappa). Föregående morgon väckte han mig i soffan. Jag mindes inte ens att jag hade vaknat och lagt mig där. Så himla skumt. Lite kanske man kan skylla på Cocilanan som jag ätit. Men inte allt. Inatt tog jag bara min astmamedicin.
Ännu mer sidospår... opps..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar